dimarts, 31 de gener del 2012

La Candelera 2 de febrer

Avui comencem amb un refrany.
Si la Candelera plora, l’hivern és fora; si la Candelera riu, l’hivern és viu
A què es refereix aquest refrany o dita popular?
Saps què es la Candelera?
Què creus que passarà el proper 2 de febrer, el fred de l'hivern s'haurà acabat o encara tindrem per estona? Ens congelarem o ens adaptarem com els esquimals?
Saps més refranys sobre l'hivern?
La foto és d'un paisatge del terme municipal d' Espinelves. Espinelves és un poble de la comarca d'Osona.

10 comentaris:

  1. En el invierno hay ciudades que hace mas frio que en otras. Por ejemplo, en los pueblos que estan en el centro de la cormarca hace mas frio y nieva, pero en los que estan por la costa hace menos frio.

    ResponElimina
  2. Aissatou Camara01 de febrer, 2012

    Demà veurem si el refrany que diu: si la candelera plora no mes fred si la candelera riu farà molt fret, es compleix. El paisatge de la foto es molt bonic, els arbres i la neu tot es bonic.

    ResponElimina
  3. Gracia Vazquez Puerto01 de febrer, 2012

    El invierno es muy triste, llueve mucho, hace mucho frio y nieva, pero es bueno, porque se van las personas a esquiar y eso da trabajo, que falta hace en España. Hay mucho paro y necesidades, hay millones de parados

    ResponElimina
  4. En el invierno hace mucho frio, sobre todo, estos dias. He visto las noticias y han dicho que en toda Catalunya va a venir una ola de frio. En China han muerto unas cuantas personas por el mal tiempo.Dicen que hay unos cuantos metros de nieve.Espero que en Catalunya no nieve tanto.

    ResponElimina
  5. Ana Lupiañez01 de febrer, 2012

    La Candelaria es una virgen de invierno según haga el dia dos de febrero cambia el tiempo, si llueve se acaba el invierno,si hace sol sigue el frio, pero hace falta que llueva, porque sino tendremos este verano mucha calor.

    ResponElimina
  6. Josefa Fernandez01 de febrer, 2012

    A mi no me gusta el invierno porque hace mucho frio,pero cuando veo el monte nevado me dan ganas de tocar la nieve y me lo paso muy bien y mis hijos se lo pasan muy bien y mis nietos se lo pasan pipa. Febrero el loco saco a su padre al sol y lo apedreo.

    ResponElimina
  7. Fatima Zohra01 de febrer, 2012

    Dema 2 de febrer sera la Candelera, ha baixat la temperatura en el nord d'Espanya. Veiem el paisatge del terme municipal d'Espinelves en Catalunya, Comencen a treballar en la carretera las maquinas de quita neus.

    ResponElimina
  8. Dema 2 de febrer la previsió del temps, es que fara molt de fred en tota la peninsola Iberica. La Candelera es una verge. La foto del paisagtge es bonica

    ResponElimina
  9. Jo crec que avui no fara fred, perque dema 2 de febrer fara molt mes fred. dema fara mes pluja.

    ResponElimina
  10. Estos dias està haciendo mucho frio y hay nieve, pero también hay un refrán que dice que año de nieves, año de bienes

    ResponElimina